Här hittar du ingenjörs -drömjobbet inom följande branscher:
Energi, Miljö, IT, Telekom, Bioteknik och forskning.
Med dyrare olja och ökad miljömedvetenhet är järnvägen framtiden. Du hittar tjänsten som Järnvägsingenjör hos ingenjörsverket.se
El, vatten samt en sund boendemiljö? Har du kompetensen att lägga samhällspusslet? Jobb inom bygg och miljöteknik hittar du här
Snart är elbilarna här, dom behöver nya vägar att köra på. Civilingenjörstjänster med inriktning Väg & Trafik hittar du här.
Kan du namnet på komponenterna i ett ställverk? Tjänster som Elektroingenjör hittar du på ingenjorsverket.se.
Vet du hur man bygger tunnlar? Är du ingenjör med inriktning Byggteknik? Du hittar tjänsterna på ingenjörsverket.se.

Verksamhetssp­ecialist som vill utveckla elmarknaden

Svenska kraftnät

Arbetsort: Sundbyberg
Län: Stockholm
Sista ansökningsdag 2018-04-30

Anställningsform:
Yrkeskategori(er): Ingenjörer

Verksamhetssp­ecialist som vill utveckla elmarknaden

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med och vidarutveckla elmarknaden i rollen som Verksamhetsspecialist.

Elmarknaden står inför stora förändringar. Europeiska nätkoder påverkar marknadsmodeller inom bland annat handel och balansering medan införandet av den elhandlarcentriska marknadsmodellen samt en elmarknadshubb också ställer krav på förändringar i roller, ansvar, processer och systemstöd.

Vi söker nu dig som vill axla en spännande, central och utvecklande roll på vår marknadsenhet, avräkning och processer, som totalt består av 15 medarbetare. Enhetens ansvar spänner över avräkning av stamnätet, utlandsförbindelserna samt balansansvariga. Vi ansvarar även för EDIEL och för regeringsuppdraget att utveckla en Elmarknadshubb för den svenska elmarknaden.
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som verksamhetsspecialist ansvarar du främst för att våra befintliga systemstöd uppfyller verksamhetens behov. Som verksamhetsspecialist har du en central roll på enheten och är en viktig framgångsfaktor i omställningen till nya marknadsmodeller. I din roll kommer du att göra nulägesanalyser, omvärldsbevaka och identifiera behov på kort respektive lång sikt samt säkerställa att förändringar och förbättringar implementeras genom kravställning på systemstöden.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet efter examen, gärna från energibranschen. Du är civil- eller högskoleingenjör alternativt har du erhållit motsvarande kompetens genom relevant arbetslivserfarenhet.

Utbildning inom eller erfarenhet från el-eller energiområdet (från tex nätägare, elhandlare eller balansansvarig) är meriterande. Du behöver inte ha en IT-bakgrund för denna tjänst men du ska vara bekväm med att hantera olika systemstöd. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet från att ställa verksamhetskrav, erfarenhet av GENERIS eller förvaltningsmodellen PM3.

Dina personliga egenskaper
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att ha rätt förutsättningar för denna roll har du ett helhetsperspektiv, du är nyfiken och drivs av att förstå och lära dig verksamheten.

Vidare är du analytisk och har lätt för att ta till dig ny information. Självständigt driver du dina ansvarsområden och skapar engagemang och delaktighet hos involverade medarbetare. Då du i rollen har ett tätt samarbete med kollegor ser vi en god samarbetsförmåga och tydlighet i kommunikationen som viktiga förmågor.

I denna rekrytering använder vi färdighetstester som ett steg i rekryteringsprocessen.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Tania Pinzón, tel. nr. 010-475 82 88 alternativt HR-specialist Josefin Elinder, tel. nr. 010-4758638. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Veckans arbetsgivare

Utvalda företag

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@ingenjorsverket.se
Annonsering
E-post: annons@ingenjorsverket.se