Här hittar du ingenjörs -drömjobbet inom följande branscher:
Energi, Miljö, IT, Telekom, Bioteknik och forskning.
Med dyrare olja och ökad miljömedvetenhet är järnvägen framtiden. Du hittar tjänsten som Järnvägsingenjör hos ingenjörsverket.se
El, vatten samt en sund boendemiljö? Har du kompetensen att lägga samhällspusslet? Jobb inom bygg och miljöteknik hittar du här
Snart är elbilarna här, dom behöver nya vägar att köra på. Civilingenjörstjänster med inriktning Väg & Trafik hittar du här.
Kan du namnet på komponenterna i ett ställverk? Tjänster som Elektroingenjör hittar du på ingenjorsverket.se.
Vet du hur man bygger tunnlar? Är du ingenjör med inriktning Byggteknik? Du hittar tjänsterna på ingenjörsverket.se.

Utredare gärna med bakgrund som ingenjör med kemi-kompetens

Kemikalieinspektionen

Arbetsort: Sundbyberg
Län:
Sista ansökningsdag Sök snarast

Anställningsform: Heltid
Yrkeskategori(er): Kemikalier

Utredare gärna med bakgrund som ingenjör med kemi-kompetens

Om arbetsplatsen

Vill du vara med i arbetet för en giftfri miljö och öka kunskapen om kemikalier i vår vardag? Då är Kemikalieinspektionen arbetsplatsen för dig.

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.
Enheten Klassificering och begränsningsförslag ansvarar för att ta fram förslag till harmoniserad klassificering enligt CLP-förordningen, upptag av särskilt farliga ämnen (SVHC) på kandidatförteckningen och begränsning under kemikalielagstiftningen Reach. Enheten ansvarar också för prioritering av ämnen till olika processer under Reach. Vi arbetar med förslag till nationella åtgärder för riskminskning av kemikalier. Enheten deltar även i utveckling av testmetoder inom ramen för OECD och vägledningar inom ramen för OECD, Reach, CLP, och GHS. En ny del i vårt ansvar är att ge ett ökat stöd för arbete med substitution av särskilt farliga ämnen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utredare som kan arbeta med frågor som handlar om att ersätta farliga kemiska ämnen i produkter och varor med mindre farliga. I tjänsten ingår också att delta i enhetens arbete med kartläggning och prioritering av ämnen och åtgärdsförslag på EU, nationell och internationell nivå, samt annat regulatoriskt arbete. Du kommer också att delta i arbetet med regelutveckling inom kemikalieområdet för att begränsa användningen av farliga kemikalier. Detta innebär bland annat att granska och sammanfatta vetenskapliga underlag och att ta fram beslutsunderlag till klassificering, SVHC och begränsningar inom EU. Arbetet innebär även kontakter med departement, andra myndigheter, näringslivet och organisationer, bland annat det nystartade Substitutionscentrum på RISE.

Kvalifikationer

Du har en naturvetenskaplig bakgrund, gärna som ingenjör, med examen på universitetsnivå och erfarenhet av arbete inom materialkemi. Forskarutbildning inom relevant område är meriterande. Vi värdesätter erfarenheter av vetenskapligt arbete på EU-nivå eller internationellt, liksom erfarenhet av myndighetsarbete.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och är intresserad av innovationsfrågor. Erfarenhet av arbete med substitution av farliga ämnen inom företag eller branschorganisationer är också meriterande.
Goda kunskaper och förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt, på engelska och svenska är ett krav.
Särskilt viktigt för oss i denna rekrytering är initiativförmåga, kommunikationsförmåga, flexibilitet, samarbetsförmåga, ansvarstagande, noggrannhet och gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde 2018-06-01.
Vi tillämpar sex månaders provanställning
Arbetstid är dagtid

Ansökan

Referensnummer:   Dbr H18-04366

Gör ansökan

Lön

Månadslön, individuell lönesättning
Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T, samt lokala kollektivavtal avseende bland annat arbetstid.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter

Veckans arbetsgivare

Utvalda företag

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@ingenjorsverket.se
Annonsering
E-post: annons@ingenjorsverket.se