Här hittar du ingenjörs -drömjobbet inom följande branscher:
Energi, Miljö, IT, Telekom, Bioteknik och forskning.
Med dyrare olja och ökad miljömedvetenhet är järnvägen framtiden. Du hittar tjänsten som Järnvägsingenjör hos ingenjörsverket.se
El, vatten samt en sund boendemiljö? Har du kompetensen att lägga samhällspusslet? Jobb inom bygg och miljöteknik hittar du här
Snart är elbilarna här, dom behöver nya vägar att köra på. Civilingenjörstjänster med inriktning Väg & Trafik hittar du här.
Kan du namnet på komponenterna i ett ställverk? Tjänster som Elektroingenjör hittar du på ingenjorsverket.se.
Vet du hur man bygger tunnlar? Är du ingenjör med inriktning Byggteknik? Du hittar tjänsterna på ingenjörsverket.se.

Teknikchef med inriktning energiteknikFöretagspresentation:

Teknik och fastighetsförvaltningen

Vi är Västerås stads fastighetsägare och ansvarar för stadens mark- och exploateringsverksamhet, fastighetsförvaltning och lokalförsörjning. Vårt ansvar är också skötsel av gator, parker, vägar och parkering samt kollektivtrafik.


Läs mer om företaget
Västerås stad

Arbetsort: Västerås
Län: Västmanland
Sista ansökningsdag Sök snarast

Anställningsform: Heltid
Yrkeskategori(er): Tekniker

  

Teknikchef med inriktning energiteknik

Om arbetsplatsen

Brinner du för energifrågor, energieffektivisering och ledarskap? Då är det kanske dig vi söker till tjänsten som teknikchef. Här får du möjligheten att leda våra specialister inom området för fastighetsrelaterad teknik samtidigt som du får möjlighet att arbeta med, och driva energifrågor för staden.

Som teknikchef på enheten teknik och projekt leder du vårt team av åtta specialister, teknikteamet. Vi arbetar med att förstärka hållbarheten i stadens ägda och inhyrda lokaler och byggnader. Det gör vi genom att minska energianvändning och miljöpåverkan, förbättra säkerhet och brandskydd. Vi fungerar som expertstöd i olika områden som teknisk underhållsplanering, tekniska analyser/utredningar och tekniska projekteringsanvisningar. Vi upprätthåller även stadens energi och elhandelsportfölj, lås, kamerautrustning, larm och skalskydd, i huvudsak på olika uppdrag av fastighetsförvaltningen eller direkt från politiken. Enheten teknik och projekt har en viktig roll inom teknik- och fastighetsförvaltningen. Med mod, stolthet och engagemang bidrar vi tillsammans till staden utan gränser!

Tjänsten ingår i teknik- och fastighetsförvaltningen. Läs gärna mer på: www.vasteras.se/teknikochfastighetsforvaltningen

Arbetsuppgifter

Som teknikchef har du det övergripande ansvaret över teknikteamet när det gäller personal, arbetsmiljö, budget och resultat. Du fördelar teamets resurser, leder och coacha dina medarbetare vid behov i deras specialist roller. Du kommer att ansvara för, och driva utveckling av avdelningens processer. I din roll kommer du att vara delaktig i upphandlingar och avtalsskrivningar som rör din avdelning. Till din hjälp finns olika stödfunktioner som HR, ekonomi, upphandling och expertiskunskap inom förvaltningen och staden.

I den här tjänsten kommer du att ha en specialistroll inom energiteknik. Det innebär att du ansvarar för bland annat energistatistik, budget och prognos för energi användning och kostnader. Du kommer att bidra i stadens klimatarbete och hållbarhet när det gäller miljö- och energifrågor samt bidra med din kunskap i stadens miljömål tillsammans med stadsledningen, andra förvaltningar inom staden och kommunala bolag. Arbetet innebär många kontakter och samarbeten, därför vill vi att du har en god samarbetsförmåga och att du bidrar med ett strategiskt perspektiv och en helhetssyn utifrån stadens bästa. I din roll kommer du även att arbeta med processer och systemstöd för planerat underhåll och drift samt förvalta stadens elportfölj. Hos oss får du möjligheten att utveckla din kompetens, ledarskap och bidra till stadens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bakgrund som civilingenjör- eller högskoleingenjör med relevant inriktning (helst inom energiteknik) eller arbetslivserfarenhet inom fastighetsrelaterad teknik som vi bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av arbete inom energiteknik som exempelvis energieffektivisering och energifrågor. Om du har erfarenhet av arbete inom fastighetsteknik och även erfarenhet av ledande befattning inom området ser vi det som meriterande. Kunskaper inom budget och bokslut, fastighetsrelaterad It-teknik samt kunskap om offentlig upphandling (LOU) är meriterande för tjänsten.

Som person är du en trygg ledare som har förmågan att motivera och coacha för att nå gemensamma mål. För dig är det självklart att fokusera på verksamheten utifrån ett ekonomiskt-, kvalité- och leverans perspektiv. Du värdesätter mångfald och ser olikheter som en tillgång för vår arbetsplats. Vi värderar en god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet för att nå de uppsatta målen och tidplanerna.

Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/00982

Kontakt

Enhetschef Thomas Pennanen Telefon: 021-39 14 67

Personalchef Eva-Lena Grääs Telefon: 021-39 26 75

HR-konsult Camilla Ellemyr Telefon: 021-39 14 43

Vision Christer Fredriksson Telefon: 021-39 23 75

Vision Elin Cederberg Telefon: 021 - 39 16 65

SACO Lars Lindén Telefon: 021-39 21 39

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Veckans arbetsgivare

Utvalda företag

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@ingenjorsverket.se
Annonsering
E-post: annons@ingenjorsverket.se