Här hittar du ingenjörs -drömjobbet inom följande branscher:
Energi, Miljö, IT, Telekom, Bioteknik och forskning.
Med dyrare olja och ökad miljömedvetenhet är järnvägen framtiden. Du hittar tjänsten som Järnvägsingenjör hos ingenjörsverket.se
El, vatten samt en sund boendemiljö? Har du kompetensen att lägga samhällspusslet? Jobb inom bygg och miljöteknik hittar du här
Snart är elbilarna här, dom behöver nya vägar att köra på. Civilingenjörstjänster med inriktning Väg & Trafik hittar du här.
Kan du namnet på komponenterna i ett ställverk? Tjänster som Elektroingenjör hittar du på ingenjorsverket.se.
Vet du hur man bygger tunnlar? Är du ingenjör med inriktning Byggteknik? Du hittar tjänsterna på ingenjörsverket.se.

Projektledare - IT-system och välfärdsteknik

Borås Stad

Arbetsort:
Län: Västra Götaland
Sista ansökningsdag 2018-10-24

Anställningsform:
Yrkeskategori(er):

Projektledare - IT-system och välfärdsteknik

till Vård- och äldreförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2018-10-24.

(Ref nr 28:2018:64)

 

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service, likväl som hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av ca 2 200 medarbetare, varav 80 chefer, och ansvarar för en nettobudget på 1,3 miljarder kronor.

 

Inom Vård- och äldreförvaltningen finns enheten IT-vård och omsorg som ansvarar för förvaltning och support av de 17 IT-system som används inom det sociala klustret, innefattande Sociala omsorgsförvaltningen, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen samt Arbetslivsförvaltningen. Detta innebär att avdelningen ansvarar för ca 5 500 användare med systemadministration, support och underhåll av verksamhetssystem.

 

Vård- och äldrenämnden har beslutat att ett viktigt område som Vård- och äldreförvaltningen ska arbeta med är digitalisering och införande av välfärdsteknik. Inom området för digitalisering och välfärdsteknik finns många möjligheter att skapa en bättre vardag för Borås Stads invånare och medarbetare.

 

Som projektledare är du anställd i Vård- och äldreförvaltningen under verksamheten för förbyggande och IT under ledning av en verksamhetschef, men arbetar med olika projekt främst gällande IT-system och välfärdsteknik som berör verksamheter inom sociala klustret. Du har ett nära samarbete med projektledare, verksamhetsutvecklare inom välfärdsteknik, ledning och övriga roller i verksamheterna. Genom gott samarbete och med många spännande projekt har vi också roligt på vägen, vilket främjar trivsel och stimulans i arbetet. Viktiga ledstjärnor för oss i vår vardag är professionalism, lärande och engagemang.

 

Vi söker nu en Projektledare inom IT-system och välfärdsteknik.

 

Arbetsplats: Vård- och äldreförvaltningen Förebyggande verksamhet, Borås Stad.

 

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Arbetsuppgifter: Rollen innebär arbete med och ansvar för olika typer av projekt, både mindre och större, främst inom IT-system och välfärdsteknik kopplat till det sociala klustret. 

 

Tjänsten innefattar att du genomför förstudier samt bedriver projekt och säkerställer att projektmålen uppnås. Du planerar, leder och fördelar arbetet i projektet. Vidare så säkerhetsställer du att projektet genomförs enligt beställarens och styrgruppens anvisningar samt kommer överens med beställare och styrgrupp om vilka resurser som ska användas.

 

I rollen ingår att upprätta projektplan med uppföljning av tid och kostnader under projektets gång. Du rapporterar fortlöpande till styrgruppen och är huvudansvarig för information och dokumentation om projektet samt för att överlämnande av projektresultat till intern mottagare/processägare för vidare drift och förvaltning. Rollen innefattar ett tätt samarbete med övrig projektledare samt tät dialog med interna och externa kontaktytor.

 

Du är direkt underställd verksamhetschef för förebyggande och IT, med placering på Fabriksgatan i Borås då tjänsten innebär ett nära samarbete med enheten för IT vård och omsorg.

 

Tjänsten erbjuder dig varierande och stimulerande arbetsuppgifter och en möjlighet att göra skillnad. Varje dag.

 

Kvalifikationer: Vi söker dig med relevant högskoleutbildning. Vidare är IPMA-certifiering eller PMI-certifiering är starkt meriterat likväl som genomgångna kurser/utbildningar inom projektledning.

 

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av projektledning inom medelstor- och/eller stor organisation.  Övergripande förståelse för hur hårdvara, mjukvara och integrationer fungerar är en klar fördel, likväl som kunskaper kring processkartläggningar. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av leverantörsrelationer, kravanalys samt offentlig upphandling. 

 

För att lyckas i ditt uppdrag så krävs det att du är analytisk med förmåga att röra sig från strategier till genomförande. Du är drivande och handlingskraftig samt har goda ledaregenskaper, där du använder din kommunikativa och pedagogiska förmåga för att få verksamheten med dig i projektet/projekten. 

 

Vi förutsätter att du är en lagspelare med god förmåga att samarbeta med projektets intressenter. Rollen kräver också att du har god förmåga att planera och självständigt prioritera och strukturera ditt arbete.  

 

Har du dessutom ett genuint IT intresse så kommer du att trivas extra bra i rollen.

Körkort meriteras.

 

Vi erbjuder: Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, rabatterat pris på Västtrafiks årskort, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

 

Upplysningar lämnas av verksamhetschef Annica Olausson tfn 033-35 82 86. Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel tfn: 033-35 70 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-24.

 

Bifoga din meritföteckning.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mång fald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Publicerad av Borås Tidning
Föregående
Nästa
Placering
Borås
Bransch
Teknik
Anställningsform
Visstid
Sista ansökningsdag
24 oktober 2018
Kontaktinformation
Annica Olausson

Veckans arbetsgivare

Utvalda företag

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@ingenjorsverket.se
Annonsering
E-post: annons@ingenjorsverket.se