Här hittar du ingenjörs -drömjobbet inom följande branscher:
Energi, Miljö, IT, Telekom, Bioteknik och forskning.
Med dyrare olja och ökad miljömedvetenhet är järnvägen framtiden. Du hittar tjänsten som Järnvägsingenjör hos ingenjörsverket.se
El, vatten samt en sund boendemiljö? Har du kompetensen att lägga samhällspusslet? Jobb inom bygg och miljöteknik hittar du här
Snart är elbilarna här, dom behöver nya vägar att köra på. Civilingenjörstjänster med inriktning Väg & Trafik hittar du här.
Kan du namnet på komponenterna i ett ställverk? Tjänster som Elektroingenjör hittar du på ingenjorsverket.se.
Vet du hur man bygger tunnlar? Är du ingenjör med inriktning Byggteknik? Du hittar tjänsterna på ingenjörsverket.se.

Mjukvaruutvecklare Seaeye

SAAB

Arbetsort:
Län: Östergötland
Sista ansökningsdag 2018-06-24

Anställningsform: Heltid
Yrkeskategori(er): Mjukvaruutvecklare

Sök nu

Mjukvaruutvecklare Seaeye

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Saab Seaeye, en del av Saab Dynamics, behöver förstärka med ytterligare medarbetare. Produktportföljen omfattar fjärrstyrda och autonoma undervattensfarkoster och enheten arbetar med både utvecklingsprojekt och vidmakthållande av levererade system. En anställning hos oss ger många möjligheter och utvecklingsvägar i yrkesroll och karriär. Saab Seaeye har verksamhet i Linköping och Fareham i England. Det svenska kontoret består idag av ca 60 personer och har det övergripande ansvaret för mjukvaran i farkosterna.

Arbetet som mjukvaruutvecklare hos Seaeye är varierande och utmanande. Mjukvaran exekveras både i inbyggda datorer i farkosterna och på datorer som finns i ytsystemen ombord på fartyg eller i land. I farkosterna finns mjukvara för styrning, navigering, reglering samt kommunikation med sensorer och ytsystemen. Seaeyes farkoster används till en rad olika applikationer främst inom olja- & gasindustrin men även till minletning inom det militära området.

 

Din framtida utmaning

Som hårdvarunära mjukvaruutvecklare kommer du att arbeta med systemutveckling och konstruktion av våra inbyggda system. Arbetet innefattar utveckling av gränssnitt, funktioner, och systemintegration i en distribuerad komponentbaserad systemarkitektur. Du kommer inte alltid få en färdig specifikation i handen – istället är du med och formar lösningar från grunden. Du kommer att få stor möjlighet att påverka utformningen av programvaran men samtidigt ha stort ansvar för att implementerade funktioner fungerar på ett sätt så att beställare/kund blir nöjda. Du kommer ingå i ett kreativt team som har högt i tak och som alltid levererar med kvalitet.

Den du är idag

Personliga egenskaper som vi värdesätter är förmåga att agera självständigt, med stort engagemang och eget driv och med ett intresse för kunden och användarnas behov och önskemål. Du är duktig på att kunna se samband och beroenden och är en analytisk problemlösare som delar med dig av idéer och erfarenheter. Du har lätt för att samarbeta och inser vikten av lyhördhet, generositet och humor för att skapa goda relationer och en bra stämning.  Du har relevant högskoleutbildning inom teknik/systemutveckling och gärna 3-5 års arbetslivserfarenhet som utvecklare. Meriterande är kunskaper inom inbyggda datorsystem, komponentbaserad mjukvara, Microsoft Visual Studio, C/C++, Qt, XML; kommunikation över CAN-buss, Ethernet, TCP/IP, USB-buss, samt RS-232.

Du bör också vara intresserad av att arbeta praktiskt med integration och test, ibland även ute hos våra kunder.  Vi tror också att du har en kulturell medvetenhet, då arbetet bedrivs i en internationell miljö, och uttycker dig med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet

Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
Välkommen in med din ansökan redan idag!

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Slutdatum

24-jun-2018

Plats

Linköping

Kontakt

Per Backman, rekryterande chef 013-183343
Malin Joles, HR Specialist rekrytering 010-2168088

 

Veckans arbetsgivare

Utvalda företag

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@ingenjorsverket.se
Annonsering
E-post: annons@ingenjorsverket.se