Här hittar du ingenjörs -drömjobbet inom följande branscher:
Energi, Miljö, IT, Telekom, Bioteknik och forskning.
Med dyrare olja och ökad miljömedvetenhet är järnvägen framtiden. Du hittar tjänsten som Järnvägsingenjör hos ingenjörsverket.se
El, vatten samt en sund boendemiljö? Har du kompetensen att lägga samhällspusslet? Jobb inom bygg och miljöteknik hittar du här
Snart är elbilarna här, dom behöver nya vägar att köra på. Civilingenjörstjänster med inriktning Väg & Trafik hittar du här.
Kan du namnet på komponenterna i ett ställverk? Tjänster som Elektroingenjör hittar du på ingenjorsverket.se.
Vet du hur man bygger tunnlar? Är du ingenjör med inriktning Byggteknik? Du hittar tjänsterna på ingenjörsverket.se.

Infrastrukturchef

Katrineholms kommun

Arbetsort: Katrineholm
Län: Södermanland
Sista ansökningsdag Sök snarast

Anställningsform: Heltid
Yrkeskategori(er): Ingenjörer

Infrastrukturchef

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, med goda förbindelser från Stockholm och Göteborg. Katrineholms kommun har cirka 33 000 invånare och befinner sig i ett expansivt läge. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet! Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring. Vi är en kommun som växer och som vill fortsätta växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 40 000 invånare. 

Kommunen tillämpar Heltid som norm, vilket medför ett positivt inslag för jämställdhet och möjlighet för kompetensutveckling samt karriärvägar. Detta innebär även att alla medarbetare anställs på 100% med möjlighet till önskad sysselsättningsgrad. Du som medarbetare hos oss får introduktion på flera enheter/förvaltningar inom kommunen. Vill du vara med?

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar bl.a. näringslivs-, bygglov-, plan-, trafik- och miljöfrågor. 

Arbetsuppgifter:

Som infrastrukturchef leder du infrastrukturavdelningen i uppdraget att vara kommunens specialistkompetens och beställarfunktion när det gäller genomförande av entreprenader. Samordna planering, projektering, upphandling och utbyggnad av gator och vägar, park och naturområden. 

Du kommer ha ansvar att ta fram investeringsbudgeten, hantera projektekonomi och uppföljningar med rapportering till förvaltningschef, nämnder samt kommunstyrelse. 

Avdelningen svarar även för trafikplanering i kommunen som helhet, myndighetsutövning gällande trafikområdet samt hantering av trafikfrågor vid framtagande av nya detaljplaner för nybyggnadsområden. 
I arbetsuppgifterna ingår även frågor som rör utvecklingen av en god infrastruktur och bra kommunikationer vilket innebär ansvar för kommunens arbete med olika infrastrukturplaner samt den allmänna kollektivtrafiken tillsammans med Trafikverket, Regionförbundet och Kollektivtrafik-myndigheten. 

Du leder ett team om sex medarbetare. Genom ett coachande och engagerande ledarskap ansvarar du för ett systematiskt förbättringsarbete inom avdelningen. Ett särskilt fokus ska läggas på att utveckla kompetens, arbetssätt och rutiner för att säkerställa att Katrineholms kommun är en bra byggherre och beställare av infrastruktur i stadsbyggnadsprojekten. 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant examen från högskola eller universitet, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Du har påvisbart goda erfarenheter av att framgångsrikt driva och leda projekt samt erfarenhet av att hantera personal och personalfrågor. 

Vi ser vidare att du har kunskap om AB, ABT och ABK samt att du känner dig bekant med upphandling enligt LOU. Eftersom Katrineholm är beroende av bra kommunikationer är det önskvärt om du har erfarenhet av frågor som rör infrastukturplanering och kollektivtrafikfrågor gärna med ett väl utvecklat nätverk med olika samarbetspartners. 

Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation är önskvärt men inget krav. 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-25

Arbetsgivarens referensnummer: C17939/2018

Upplysningar lämnas av:

Stefan Jansson
Förvaltningschef
Telefon: 0150-570 79
E-post: stefan.jansson@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Håkan Stenström
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 0150-577 31

Tillbaka

 

Veckans arbetsgivare

Utvalda företag

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@ingenjorsverket.se
Annonsering
E-post: annons@ingenjorsverket.se