Här hittar du ingenjörs -drömjobbet inom följande branscher:
Energi, Miljö, IT, Telekom, Bioteknik och forskning.
Med dyrare olja och ökad miljömedvetenhet är järnvägen framtiden. Du hittar tjänsten som Järnvägsingenjör hos ingenjörsverket.se
El, vatten samt en sund boendemiljö? Har du kompetensen att lägga samhällspusslet? Jobb inom bygg och miljöteknik hittar du här
Snart är elbilarna här, dom behöver nya vägar att köra på. Civilingenjörstjänster med inriktning Väg & Trafik hittar du här.
Kan du namnet på komponenterna i ett ställverk? Tjänster som Elektroingenjör hittar du på ingenjorsverket.se.
Vet du hur man bygger tunnlar? Är du ingenjör med inriktning Byggteknik? Du hittar tjänsterna på ingenjörsverket.se.

CIO till Gränges

GRÄNGES

Arbetsort: Stockholm
Län: Stockholm
Sista ansökningsdag Sök snarast

Anställningsform: Heltid
Yrkeskategori(er): Chefstjänster

CIO

Gränges är en ledande global leverantör av valsade produkter till industrin för lödda värmeväxlare i aluminium. Bolaget utvecklar, producerar och marknadsför avancerade material som ökar såväl effektiviteten i kundernas tillverkningsprocesser som prestanda hos slutprodukten, den lödda värmeväxlaren. Gränges har sitt huvudkontor i Stockholm och verksamhet i tre geografiska regioner: Europa, Asien samt Nord- och Sydamerika. Bolaget har produktions-, forsknings- och utvecklingsanläggningar i Finspång och i Shanghai med en sammanlagd årlig produktionskapacitet om cirka 210 000 ton. Gränges grundades 1896 och Bolagets nuvarande verksamhet startade 1972 då bolaget började utveckla material för lödda värmeväxlare. Gränges har omkring 990 anställda. www.granges.com. 

Gränges befinner sig i en stark förändringsfas och är sedan oktober 2014 börsnoterat vid OMX Nasdaq i Stockholm. Huvudkontoret är beläget i nya lokaler centralt i Stockholm.

Om tjänsten

Som CIO hos oss ansvarar du för att planera, leda och följa upp all övergripande IT relaterad verksamhet. Du kommer bl.a. att ansvara för implementation och vidareutveckling av nuvarande IT-strategi samt arbeta för att löpande vidareutveckla IT- organisationen utifrån ett verksamhetsperspektiv. Du kommer i rollen även att arbeta med att ta fram samt göra bedömningar av nya systemlösningar, vara kravställare mot externa och interna parter, driva IT-projekt samt arbeta med att ta fram nya och vidareutveckla befintliga arbetsprocesser. Du kommer vidare att ingå i för rollen relevanta forum och nätverk där IT- verksamhetens mål och planer hanteras. Under en övergångsperiod kommer du att arbeta tillsammans med nuvarande CIO för att få dom bästa förutsättningarna i rollen. Placeringsort är Stockholm. Resor till vårt Europabolag, beläget i Finspång och Asienbolaget, beläget i Shanghai, Kina, förekommer frekvent.

Din utbildning och arbetslivserfarenhet

Vi söker dig som har adekvat akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper. Du har gedigen erfarenhet av arbete inom IT samt minst 5 års erfarenhet som chef. Vidare har du stor vana av att driva projekt och av att leda personal. IT - kunskap på såväl systemsidan som på infrasidan är viktigt att besitta för att klara uppdraget precis som en god vana av göra bedömningar rörande nya lösningar och system. Tjänsten innebär ett förändringsarbete med internationella kontakter och du känner dig stimulerad och trygg i en sådan miljö. Erfarenhet från asiatisk kultur är meriterande. Vi förutsätter ett stort teknik- och utvecklingsintresse och erfarenhet inom IT-service management. Hantering av avtal och avtalsstrukturer, t ex ramavtal, ingår. Du behärskar ledigt engelska och svenska flytande i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du en positiv auktoritet med hög grad av social och serviceinriktad kababilitet med tydligt verksamhetsfokus. Du är handlingskraftig, drivande och har förmågan att se verksamheten och dess behov ur ett helhetsperspektiv. Då tjänsten innehåller många personliga möten utgör en kommunikativ och samarbetsorienterad profil en förutsättning, där en god professionell relation mellan parterna är avgörande för att lyckas. 

För denna anställning samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Vid frågor om är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798 alternativt Louise Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Vi intervjuar löpande. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök här

Utvalda företag

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@ingenjorsverket.se
Annonsering
E-post: annons@ingenjorsverket.se